Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 24 de novembre del 2023

VIA DEL JAUMET AL SÒCOL DEL MONT ROIG

 DIMECRES, 22 DE NOVEMBRE

Sortim de casa amb l' intenció d'anar a escalar a la Paret del Doll però arribem al Coll de la Font llonga i en el camí trobem la barrera tancada i encara amb el paper de batuda que segueix allà tot i haver passat quasi un mes.Però aquesta vegada ens aturem per esmorzar i mirem el plafó que hi ha al costat. Les instruccions son clares !!! a partir d' aquí no es pot circular amb cotxe i cal caminar la resta de pista forestal, (axó vol dir caminar uns vint minuts més), que tindrem que preveure la propera vegada que anem a escalar al Doll.

Com que la via que voliem fer es la que te l'aproximació més llarga decidim deixar-ho per l'estiu proper quan s'aixequin les restriccions i el dia sigui més llarg.

Canvi d'objectiu !!!.


Aquesta vegada en lloc d'anar a Terradets decidim tornar enrere i quedar-nos al Sòcol del Mont Roig, concretament a la via del Jaumet que el Lluis no ha fet i te poca aproximació.

La presencia de la xarxa metal·lica ha canviat molt la primera tirada però no hi podem fer res .

La primera tirada es potent, per sort molt ben assegurada que hem pogut superar amb algun A0, en el primer tram, després la dificultat baixa i es deixa fer be. Tan sols al arribar a l'altura de la xarxa metàl·lica trobarem alguns espàrrecs de parabolt sense plaqueta que desllueixen el recorregut, però els parabolts de la via segueixen sent -hi just a la dreta del muntatge. Hem trobat tretze parabolts i un pont de roca

.

La segona tirada es bàsicament un canvi de reunió per arribar a peus del següent esperó, sense assegurances,

La tercera tirada s'enfila per l'esperó amb roca que no sembla gaire bona , però que esta sanejada, trobarem tres parabolts.


La quarta tirada segueix l'esperó primer per un petit desplom fàcilment evitable per l'esquerra i seguint la resta pel fil d'aquest fins arribar darrera uns arbres on trobarem la reunió. A la tirada hi ha quatre parabolts i un pitó

La cinquena tirada comença per un diedre molt bonic i tan sols veurem un parabolt, però superat aquest veurem una placa molt lliça que caldra superar. En aquest tram trobarem dos parabolts més. La reunió esta darrera uns arbres, sota un petit mur.


La sisena tirada supera el mur en un tram força vertical i protegit per dos parabolts, després caldrà anar a l'esquerra per progressar per l'esperó i creuar la feixa que ens deixa sota un encastament característic.

Just al peu de l'encastament trobarem un fissurer que es la reunió.

La setena tirada , l'encastament, es molt incomode per entrar-hi i tan sols hi ha un pitó de protecció, la tirada es curta i millor fer-la sense motxilla. Nosaltres hem fet reunió improvisada just sobre l'encastament per protegir millor al company.


Després de creuar una feixa arribem a peus de la “torre” , una agulla que cal superar en un recorregut força difícil i a protegir, perquè tan sols hi ha un pitó. Nosaltres mirant el material que portem (flotants), no ens veiem amb capacitat de fer-ho i decidim pujar per l'esquerra entre la paret i l'agulla per una tirada sense proteccions que pertany a la via “Alpinistes de seca” i quasi a l'altura de la seva reunió flanquejar a la dreta per anar a cercar la reunió que correspon a la nostra via, surt una tirada de cinquè superior a protegir, axó si un xic bruta.


Ara tan sols ens queda la darrera tirada protegida per un parabolt i un arbre llaçat i ja som dalt.

Per baixar escollim anar a ponent i baixar pel rapel que hi ha instal·lat i que ens deixa sobre l'aparcament on tenim el cotxe.

De baixada, tots els bars on acostumem a fer la cervesa estan tancats i acabem fent-ho al Bruc on encara trobem companys fent la sobretaula de dinar.

J. ESTRUCH

DADES DE LA VIA

NOM................................................... Del Jaumet

APERTURISTES .............................. E. Martinez, R. Martinez, M. Solis

COMPANY DE CORDA.................... Lluis Gabernet

MATERIAL ....................................... 12 cintes, Joc de Camalots (mitjans repetits)

DIFICULTAT ..................................... 6a/A0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada