Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 23 de novembre del 2023

VIA ESPARREGUERA A LA ROCA GRIS

 DIUMENGE, 19 DE NOVEMBRE

Avui es el últim dia de la estada del Juanjo a casa nostre i el Francesc va demanar-nos que no podia marxar sense haver fet la via Esparreguera ( un xic de vanitat si que en tenim ).


Abans de baixar a Tivissa ja varem contactar amb amics per si volien acompanyar-nos el diumenge.

El diumenge passem a recollir al Gerard que també s'apunta a la festa i anem a esmorzar al Bruc, lloc on hem quedat de trobar-nos, però per diferents motius alguns companys han avisat que no podran acompanyar-nos o sigui que anirem els tres sols.


Mentre fem l' aproximació veiem cordades que ja estan per feina, una corada a la tercera tirada i una segona a la primera començant la segona tirada, però com que nosaltres anem tres , segur que no ens molestarem.

A peu de via per no anar molt carregats deixem motxilles amagades per sobre el camí i comencem l'escalada.


La primera tirada en lloc de començar a peu d'esperó comencem des d' on tenim les motxilles tot i que no trobarem la primera assegurança fins a mig esperó, però son metres fàcils

Trobarem tres parabolts en el recorregut.


La segona tirada cada vegada em costa més trobar el pas, segueix l'esperó i una fissura que s'insinua en la part més vertical i poc a poc va perdent verticalitat fins arribar al cim de l'agulla i ja per terreny pla però trencat ens arribarem fins el peu de la següent agulla on trobarem la reunió. En la tirada trobarem cinc parabolts i dos pitons i tan sols cal anar en compte en la part final de la tirada de no apedregar als companys amb les pedres del cim.


La tercera tirada és possiblement la tirada amb el tram més bonic i potent de la via, un primer parabolt a peus d'un mur ens obliga a fer uns moviments molt bonics per arribar a la següent assegurança, pot ser un xic exposat si caus per la rapissa que hi ha sota. Superat aquest tram la dificultat baixa i es més plaent arribant a la reunió amb una petita desgrimpada per darrera la agulla que ens deixa a la reunió situada a la paret de la següent agulla.


La quarta tirada és la tirada que més m'agrada de la via, una placa molt monolítica i amb bona roca ens deixa en una petita feixa sota el cim d'aquesta agulla (la part superior esta molt trencada i al obrir-la varem decidir anar cercant la millor roca que va per l'agulla següent. Aquesta tirada es molt llarga però la dificultat es centra en la primera meitat de la tirada, trobarem cinc parabolts.


La tirada cinquena surt a la dreta creuant una canal i s'enfila en diagonal a la dreta per anar a cercar una pregona fissura/diedre que ens deixa al cim. Trobarem un parabolt en la tirada.

La reunió la fem al peu d'un diedre i aqui varem tenir la sorpresa que la tirada ja estava oberta, ( la setmana anterior de nosaltres arribessim al lloc i mentre nosaltres netejavem el que teiem obert, el Armand Ballart i el Koki Gassiot van obrir en el dia, la via Tarantel.la que surt pel mateix diedre). Nosaltres respectant aquest fet varem sortir per el diedre també però respectant la seva filosofia de no posar cap assegurança fixa.


Cal dir que les primeres ascensions varem trobar una gran sabina a pocs metres per sobre de la reunió, però que al poc temps va caure deixant la tirada neta com esta ara.

Aquí al cim trobem als companys que ens precedeixen i ajuntem el treball cooperatiu per fer la baixada més rapida per la via Urquiza  Olmo.

Al terra , marxem rapits cap a casa per dinar amb la família.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.............................................. Esparreguera

APERTURISTES ...........................F. Dominguez, J. Grau, J. Estruch, M. Sala, X. Varela

COMPANYS DE CORDA ............. Juanjo San Sebastian, Gerard Estruch

MATERIAL.................................... 12 cintes, Joc de Camalots (discret)

DIFICULTAT................................... V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada