Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 9 de novembre del 2023

VIA SUPERTRAMP A TERRADETS

 DIMECRES, 08 DE NOVEMBRE

Com cada setmana quedem amb el Lluis per sortir i el dimarts s'apunta també el Gines, ja teniem pensat el objectiu però és una via no gaire aconsellable per anar-hi tres i decidim fer altres vies encara que sigui a la mateixa zona.


La zona escollida es la paret del Doll on cap dels dos companys hi han escalat mai, però la Llei de Murphy existeix i quan arribem al coll de la Font llonga i entrem a la pista ens trobem que la barrera esta tancada amb un lletrero de caça del porc per motius cinegètics. La cacera va ser el dissabte però la barrera segueix tancada.

Cal improvisar un pla B.


Com que ja som dalt del coll , proposo als companys anar fins a Terradets i fer alguna via, aprofitant que ara es la millor època per anar-hi, però tenint present que jo ja tinc el compromís de tornar-hi diumenge vinent amb el “Visa” i el que no voldria es repetir una via dues vegades en una setmana. Proposo la via “Supertramp” que fa molts anys que no repeteixo , tot i que diuen que esta molt “sobada”.

Pugem fins a peu de via i sentim unes veus, son d'una cordada que estan arribant a la feixa per la via “Reina Puig”. Deu ni do, la feina que porten feta i tan sols son les onze del mati !!!.


La primera tirada d'uns quaranta metres comença al mateix lloc on varem començar la setmana passada amb la via “Lenticularis” però poc a poc va desviant-se a la dreta per cercar el camí més lògic. Poc després de començar trobarem una baga en un arbre i poc abans d'arribar a la reunió una placa llisa on millor no pujar per on hi ha un parabolt perquè rellisca molt, nosaltres hem pujat un xic a la dreta però es un tram força difícil.


La segona tirada supera una placa que tenim just sobre, a pocs metres de la reunió veurem un parabolt i poc abans de la reunió un altre, entre mig, flotants ,(el Lluis recollint el material ha trobat un pitó camuflat just al costat d' on he posat un flotant).

La tercera tirada es de les mateixes característiques que l'anterior, de fet moltes cordades les fan juntes amb una sola tirada.


La tirada següent és la més potent amb diferencia de tota la via, un diedre molt marcat i polit on ja veiem els llocs on patirem per la brillantó de la roca, esta protegit per dos parabolts en els dos trams on la roca brilla més, es molt important la col·locació del cos per evitar patinar en aquests trams, per sort els flotants fan la seva feina.

La cinquena tirada, ja comencem a creuar-nos amb vies i cal estudiar bé quina es quina, la nostra va amb flanqueig a la dreta fins trobar un parabolt i d'allà recte a munt per un diedre que s'ha de protegir. Fem la reunió al costat dret d'un arbre.


La sisena tirada ens porta a trobar-nos amb la via Cade, es un diedre on tan sols trobarem un espit al principi, aquest diedre es fa be si portes algun Camalot gran, però nosaltres no el portem i ens costa superar-lo.

Ara tan sols ens queda una tirada, que va a la dreta de la Cade, flanquegem a la dreta per anar a cercar un diedre, just abans d'arribar-hi trobarem un parabolt. Continuem pel diedre amb passatges bonics fins a trobar un nou parabolt just sota del tram final de la tirada i arribem a la reunió en el punt on esta collat el cable que ressegueix la falsa feixa.


Ara tan sols resta seguir el cable i baixar fins al cotxe.

De baixada no trobem cap dels nostres punt de cervesa oberts i acabem fent-la a Collbató.

Una via per treballar amb flotants on cal anar en compte al passatges més obligats que son els que estan més llimats. La graduació antiga no te res a veure amb el que pots trobar-te ara. Però segueix sent una via disfrutona.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................................ Supertramp

APERTURISTES ....................... Manel Pedro, Felix Garcia

COMPANYS DE CORDA ....... Lluis Gabernet, Ginés Rodriguez

MATERIAL.............................. 12 cintes, Joc de Camalots fins nª3

DIFICULTAT............................. 6a


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada