Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 14 de novembre del 2023

VIA TUTTI FRUTTI A LA PARET DE LES BAGASSES

 DIUMENGE, 12 DE NOVEMBRE

Dimecres varem acabar escalant a Terradets com a segona opció, però avui amb el VISA teniem programada la via Tutti Frutti, des de feia un parell de setmanes.


Com que anem be de temps decidim passar per Bellcaire i fer un bon esmorzar. Amb la colla de Vilafranca ens trobarem a la Font de les Bagasses perquè ells sortiran un xic mes tard.

Arribem al pàrquing i els companys de Vilafranca ja estan preparats per marxar però encara tenim temps de saludar-los, tot i que ells volen fer una via veïna a la nostre.


A peu de via trobem tres cordades, una a la Supertramp, una altre a la Tutti Frutti i els companys que aniran a la Cha Cha Cha.

Mentre deixem que la cordada que portem davant s'allunyi una tirada per no molestar-nos, nosaltres ens preparem i comencem darrera.


La primera tirada és suau i un xic bruta, als primers metres trobarem un munt d'espàrrecs de parabolt sense plaqueta que suposem seran de les instal·lacions de les xarxes i no han estat capaços de enfonsar o treure els espàrrecs. Per sobre cada vegada menys material i finalment tan sols hem trobat un espit al principi i un arbre amb una baga .


A la segona tirada ja trobem la roca més neta i amb passatges més bonics tot i que la dificultat segueix sent baixa però ja escalem amb poca vegetació rodejant-nos. Hem trobat dos parabolts, però moltes fissures per a posar-hi flotants.


La tercera tirada ja comença a redreçar-se la paret i poc abans d'entrar a la reunió hi ha un passatge que cal mirar-lo bé perquè comença a relliscar, per sort un dels dos parabolts que te la tirada esta ben emplaçat per fer el tram amb seguretat.

La quarta tirada segueix la mateixa tònica però un xic més mantinguda, aquí trobarem quatre parabolts repartits per la tirada.


La cinquena pel seu recorregut i estètica diria que es la tirada estrella de la via, comença amb un pas molt llimat per arribar a la primera assegurança amb perill d'una bona costellada a la reunió, desprès sobre placa gris molt bona dos passatges que hem fet amb A0 en lleugera diagonal a la dreta per anar a cercar un relleix i d' allà recte a munt fins la reunió.


La sisena tirada no es tan difícil però si mantinguda, amb un petit tram rabiós quasi al final de la tirada esta protegida per tres parabolts i un pont de roca i farem reunió al punt on s'ajunten amb la via Supertramp..

Ara tan sols ens resten dues tirades comunes amb la Supertramp per arribar a la Falsa feixa i sortir caminant per aquesta aprofitant el cable de vida que hi ha instal·lat.


Una vegada al cotxe baixem fins Camarasa per fer un mos i esperar als companys per fer la darrera cervesa.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................................... Tutti Frutti

APERTUIRISTES ............................. D. Garin, F. Garcia, D. Viladrich, R. Salvador

COMPANYS DE CORDA .................. Josep (VISA)

MATERIAL ........................................ 10 cintes, Joc de Camalots fins nº3

DIFICULTAT ...................................... 6a


PD. Moltes gracies als companys que feien la Supertramp que van trobar el Camalot que varem perdre el dimecres passat en aquesta via i que van deixar a la reunió de la Cade perquè me'l retornessin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada