Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 4 de desembre del 2023

TRIO DE VIES A LA PASTERETA

 DIUMENGE, 03 DE DESEMBRE

Aquest diumenge hem quedat amb la gent de Vilafranca de quedar-nos per Montserrat i cercar un lloc arrecerat i al Sol perquè les temperatures seran baixes.


                                                          VIA BARCELONETS

Mentre esmorzem anem negociant el lloc i sembla que la Plantació sigui la opció més assenyada, amb aquesta idea sortim i comencem la llarga aproximació pel Clot de la Mònica, però aviat els ànims van minvant i a mitja pujada decidim fer un replantejament de la situació. Ens fa molta mandra tanta caminada i decidim fer un canvi d'objectiu, ens quedarem a la Pastereta per la seva vessant Est que esta protegida del vent i ben solejada.


Com que som sis, decidim fer dues cordades de tres, la gent de Torrelavit faran una cordada amb en Toni, el Pep i l' Angel i l'altra cordada la farem l'Enric , en Pere i jo.

La primera via que provem és la Barcelonets que es la via que tenim més a la dreta i no molestarem als companys.


Una primera tirada que comença vertical i amb bona roca i que quan la dificultat baixa fa un gran flanqueig a la dreta per anar a cercar unes plaques que queden un xic amagades. Fem reunió en un repla sobre una canal. El primer tram de la tirada esta força assegurat i poc a poc les essegurances es van distanciant a mesura que la dificultat baixa. Trobarem onze parabolts.


                                                  VIA PACHO HIDALGO

La segona tirada surt en diagonal ascendent a la dreta per terreny fàcil fins un punt on veiem que podem forçar la paret que tenim sobre, un pas potent ens deixa en una placa de mes bon fer fins la reunió. Trobarem cinc parabolts.

La tercera tirada és la més cansada, comença amb una placa ajaguda per arribar a un desplom que superarem amb parabolts i sortirem dalt per una placa ben assegurada. Just sobre trobarem la reunió.


La baixada la fem en dos ràpels i tornem a ser a peu de via.

La segona via, escollim fer la via “ Pacho Hidalgo” que els companys acaben de fer

La via comença uns metres a l'esquerra de l'anterior i la primera tirada es també de característiques semblants , una placa vertical i ben assegurada, però aquesta més curta que l'anterior, trobarem set espits en el recorregut.


La segona tirada creua la paret per anar a cercar un desplom , el tenim que superar seguint en diagonal a l'esquerra fins a trobar la reunió. Els primers metres son fàcils i si busquem be trobarem un pitó per protegir la llarga diagonal. Una vegada al desplom quatre espiots ens deixen en una fissura que creua el desplom i uns passos ben resolts ens deixarà en la reunió,


La tercera tirada, recordo haver-la fet anant a cercar l'aresta que tenim a l'esquerra però aquesta vegada hem seguit placa amunt per sobre la reunió, no es veuen assegurances però en el recorregut hem trobat dos espits i una funda d'espit d'on hi havia la reunió abans. Nosaltres hem seguit pujant fins a trobar la reunió de la via “Petit Four” , per la que hem baixat amb un rapel de 60 metres justos (ulll!!!), directe a terra.


                                                       VIA PETIT FOUR

Encara ens queden ganes de fer una tercera via i ens posem a la via “Petit Four” que en dues tirades ens torna a deixar a la reunió que hem fet abans.

Una primera tirada suau i una segona en la que cal apretar de valent.

Totes les vies estan completament equipades i tan sols faria falta algun flotant petit per protegir algun tram sense assegurances..


Amb aquesta via donem per acabada la jornada i baixem al Bruc per fer la cervesa de rigor.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................................. Barcelonets

APERTURISTES .............................. J. Moragas, F. Garcia, R. Barceló

COMPANYS DE CORDA ............... E. Solé, P. Giró

MATERIAL...................................... 12 cintes, estrep

DIFICULTAT.................................... 6a/A2e


DADES DE LA VIA

NOM.................................................. Pacho Hidalgo

APERTURISTES .............................. D. Hidalgo, P. Sanchez

COMPANYS DE CORDA ............... E. Solé, P. Giró

MATERIAL...................................... 12 cintes,

DIFICULTAT.................................... V+/A0


DADES DE LA VIA

NOM.................................................. Petit Four

APERTURISTES .............................. J. Asin

COMPANYS DE CORDA ............... E. Solé, P. Giró

MATERIAL...................................... 12 cintes

DIFICULTAT.................................... V+/A0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada