Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 8 de gener del 2024

VIES DEL LLIT , NATURE + MIRANDA DE FRA GARI

 DIMECRES, 03 DE GENER

Estem en plenes festes i entre apat i apat sempre és bo baixar els torrons. Per sort tenim proper a casa aquest sector que sempre ens salva una matinal.


Avui ens hem trobat cinc companys per passar un mati tranquil . Primer esmorzar i desprès si el temps ho permet , fer una petita escalada.

Tots escollim anar a la Codolosa i repartir-nos per algunes vies.

Com que jo encara no he fet la via “del Llit” proposo començar per aquesta ja que diuen que la primera tirada és bonica., llàstima que sigui tant curta.


Una primera tirada on trobarem nou parabolts i una segona amb un pont de roca i quatre parabolts, aquesta darrera amb no tan bona roca però també bonica

Com que aviat la tenim feta, decidim anar al sector esquerra per allargar la escalada i fer alguna via de les que hi ha pel sector.


El Lluis, el Genis i jo decidim fer la via “Nature” fins la primera reunió, desprès desviar-nos a la dreta per fer una variant de trenta metres que hi ha, (crec que es diu variant de l'Emili) i tornar a la primera reunió amb un rapel.

La primera tirada presenta una roca molt bona i com a protecció trobarem cinc ponts de roca i un espit sense plaqueta.


La dificultat de la variant no és molta però és agradble de fer. A la reunió hi ha un parabolt i un pitó lligats per una corda però no hi ha maillón, i cal anar en compte per baixar altre vegada fins la reunió.

Com que la resta de via “Nature” la varem fer fa pocs temps, decidim anar a l'esquerra on hi ha una altre via que puja fins el Mirador de Fra Gari amb dues tirades.


La priemra tirada va descaradament a l'esquerra per terreny no gaire agraït i tan sols trobarem un pont de roca, fem la reunió sota un mur on hi ha un parabolt.

La segona tirada s' enfila per una placa tumbada i ressegueix una fissura. D'entrada trobarem un pont de roca i quasi al final de la tirada un pitó amb una baga. Entremig podem aprofitar la fissura que anem seguint per posar algun flotant. El tram més difícil està arribant al pitó i sobre d'aquest trobarem la reunió a pocs metres del banc de ciment que hi ha a la drecera de Fra Gari.


Com que encara tenim ganes de seguir escalant volem anar a acabar una feina que varem deixar penjada en la nostra darrera visita ,(el dia del dinar d'escaladors seniors), on per manca de temps no varem fer la darrera tirada de la via “Nature”.

Remuntem la drecera de Fra Gari fins el lloc on varem deixar-ho l'altre dia i fem reunió en un pont de roca amagat en una canal. D'aqui fins el cim queden uns trenta metres, primer grimpant i uns deu metres més potents per una fissura molt vertical que ens deixarà al cim del contrafort.


Aquest darrer tram esta assegurat per un pont de roca i tres espits.

Ara si que ja en tenim prou i marxem al Bruc per fer un bon apat i la cervesa de rigor.

J.ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM............................................. Del llit

APERTURISTES ........................ ????

COMPANYS DE CORDA ............ Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL.................................... 10 cintes

DIFICULTAT................................. V+


DADES DE LA VIA

NOM........................................... Nature + Miranda de Fra Gari

APERTURISTES......................... ????

COMPANYS DE CORDA............... Lluis Gabernet, Gines Rodriguez

MATERIAL...................................... 10 cintes, Joc de Camalots

DIFICULTAT...................................... V


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada