Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 29 de febrer del 2024

PIGMEOS A LA ROCA DE LES BAUMES

 DIUMENGE, 25 DE FEBRER

Tot i tenir-ho ben a prop, la regió de Frares la tenim força oblidada, però aquest diumenge amb la previsió de temps que tenim ha estat el nostre refugi , encara que no gaire encertat..

Donat que pel Nord i Ponent donen neu i mal temps i pel Sud una ventada important, decidim trobar-nos a Ca l'Anna i decidir l'objectiu mentre esmorzem.


La gent del Penedes ja porten una pensada, anar a l' agulla de les baumes per fer una via que fa anys va obrir el company Àngel i que està poc repetida.

Nosaltres tot pensant proposo una combinació de vies que va fer en Marc i que va publicar en el seu blog “Bloc empotrat” i que em va semblar interessant. A més els tindrem al costat.

Finalment a la meva proposta s'apunten en Bere i el “Xacó”.

Fem l'aproximació tots junts fins arribar al Torrent del Lloro, on ells agafen la primera canal bruta a l'esquerra i nosaltres encara remuntem un tram més de torrent per també desviar-nos a l'esquerra.


El terreny es molt brut i costa orientar-nos però finalment arribem sota una paret que sembla la que cerquem.

Però que aviat veiem que anem errats, ens hem posat directament en el tercer ressalt de la combinació, directament a la via “Pigmeos” i ens hem perdut els dos primers contraforts que queden un xic a l'esquerra.

Aquesta via la fem en una sola tirada tot i que a mig recorregut trobarem una reunió muntada.


La via es agradable de fer, ben assegurada i amb bona roca, (bé bona pel que podem trobar per la zona, un conglomerat molt petit i força vertical).

Una vegada al cim cal anar a cercar la paret del Gallifol que tenim a la nostra dreta, trobarem un tram de desgrimpada amb una corda i després una petita remuntada fins a tribar un seguit de parabolts que pugen pel mig de la paret.

Aquesta tirada és completament en artificial equipat però amb algun passatge força llarg.

Fem la tirada on el Bere pateix degut a que no porta estrep i s'ha fet tota la tirada a base de A0.


A la reunió parlem de que fer donat que encara ens queden dos trams d'artificial, però la meteo ve en la nostra ajuda en forma de boira baixa i fred. També unes petites gotes de calamarsada ens ajuden a decidir-nos per baixar.

Una excusa bona per deixar la via apuntada com a pendent i poder fer la combinació complerta.

De tornada i a l'altura del refugi el temps millora, però ja tenim la decisió presa i marxem al Bruc per fer la cervesa de rigor.


J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Pigmeos

APERTURISTA................................ Joan Vidal

COMPANYS DE CORDA................ Berenguer, Xacó

MATERIAL ...................................... 16 cintes, estrep

DIFICULTAT..................................... V/Ae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada