Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 1 de març del 2024

MATINAL A LA ROCA DE LES ONZE HORES

 DIMECRES, 28 DE FEBRER

Aquest dimecres som tres i proposo anar a Sant llorens del Munt ara que ja tenim la B-40 enllestida en el tram fins Terrassa.

Fa molt temps que no hi anem per la volta que calia donar, però ara es un moment. Hem trigat vint minuts des de Esparreguera fins el parquing. Tot un luxe.


                                                     VIA  FARIGOLA CLIMB

La meteo encara no és bona del tot ianuncien vent del Nord i temperatures baixes, esperem que no ens agafi el marron com el diumenge !!!.

Arribem al aparcament i encara podem aparcar molt a prop d'on comença l'aproximació i sortint del cotxe la meteo no convida a fer res, però aprofitem per esmorzar i veure com evoluciona. Finalment ens decidim a sortir, el nostre objectiu el tenim just davant i veiem que queda arrecerat del vent.


Uns deu minuts de caminada plaent ens deixen sota les parets que volem pujar, la Roca de les Onze Hores. Ara tan sols resta anar situant les vies i escollir quina fer.

Escollim començar per la via “Farigola Climb” que situem sobre nostre i per no desfer el cami ,ja qque ens hem pasat l'entrada a deixa on comença, decidim escalar aquests primers metres de contrafort. Un contrafort amb roca dolenta i matolls però que ens deixen a la corda fixa de la entrada i a la reunió.


La segona tirda comença per una placa encaixonada entre dos contraforts i als pocs metres es decanta a la dreta per superar un desplom que ens porta sobre el contrafort de la dreta, es una tirada amb roca bastant bona i assegurada amb espits i algun parabolt on el pas de dessplom podrem fer-lo amb A0, per sobre un petit tram d'aresta ens deixa a la reunió.


                                                         VIA CANNABIS FLAM

La segona tirada es curta , segueix un espero de roca ben definit, però la reunió ens la saltem perquè les assegurances estan molt separades i no les veiem com a reunió i en adonar-nos ja som més amunt, total que fem les dues tirades en una. La via va perdent en verticalitat i guanyant en qualitat de roca.

Una vegada al cim i aprofitant que hi ha istal·lació de rapel decidm baixar amb dos rapels per fer una altre via.


Aquesta vegada ens decantem per la via “ Cannabis Flam” que tenim just a la dreta. Una primera tirada més contundent que la anterior ens porta a la reunió intermitja. Aquesta tirada amb trams de A0 i trams de lliure dificil esta ben assegurada també amb espits i parabolts.

La segona tirada es de caracteristiques semblants a la via anterior i amb roca també molt franca. Com que la via acaba també a la instal·lacio de rapel, tornem a baixar amb dos rapels fins a peu de via.


                                                          VIA ESBARZERS

Veient que encara tenim temps proposem fer una tercera via, però el Lluis que porta un refredat decideix que per avui ja en te prou i quedem en Pere i jo.

Aquesta vegada escollim anar a una via que esta bastant a la dreta de les actuals i ens hi acostem, com que el Pere ja ha fet la “Punta Clerc” decidim fer la via “Esbarzers”.


La primera tirada comença per un diedre amb roca molt trencadissa i en el primer espit decidim posar un estrep, per despres sortir a la dreta per anar a cercar una aresta on la roca millora i ens permet fer la tirada en lliure, quasi tota ella amb bona roca i bons codols, la reunió esta darrera un arbre que hi ha al cim del contrafort.

La segona tirada surt per la dreta per anar a cercar una cova on hi ha una antiga reunió i on comença l'artifical per superar la cova, ara completament equipat amb parabolts i espits.


Superat el desplom, una placa amb molt bona roca ens deixa quasi al cim. Tan sols ens resta fer un petit tram d'uns quinze metres per arribar a la plana del cim, a la tirada trobarem un parabolt per protegir un tram “tonto” que hi ha per arribar-hi.

Per avui ja en tenim prou i recollim el material i baixem pel cami directes al cotxe, un cami que encara que baixessim de nit el veuriem de com brillen les pedres de tanta gent que les ha trepitjat, ull en no relliscar !!!.


Una bona matinal. Mentre recollim el material ens saluda un vianant que passeja per la zona i que resulta ser un antic company d'aventures montserratines de joventut, “l' Ayala” amb qui conversem una estona abans d'acomiadar-nos i marxar.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Farigola Climb

APERTURISTES ............................. Pere Dinarés

COMPANYS DE CORDA ................ Pere Giró, Lluis Gabernet

MATERIAL........................................ 15 cintes

DIFICULTAT ...................................... V/A0


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Cannabis Flam

APERTURISTES ............................. Josep Anton Diaz, Agusti Damaso

COMPANYS DE CORDA ................ Lluis Gabernet, Pere Giró

MATERIAL........................................ 15 cintes, estrep

DIFICULTAT ...................................... V+/Ae


DADES DE LA VIA

NOM................................................. Esbarzers

APERTURISTES ............................. ???

COMPANYS DE CORDA ................ Pere Giró

MATERIAL........................................ 19 cintes, estrep

DIFICULTAT ...................................... V+/Ae



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada