Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dilluns, 6 de maig del 2024

DIEDRO DE LOS INCREDULOS A YECLA (1er dia MURCIA 2024)

 DISSABTE, 27 D'ABRIL

Avui encetem una setmana d'escalada que hem preparat. Finalment marxem, l' Àngel , el Lluís i jo , d'altres companys no han pogut acompanyar-nos per problemes d'agenda.

A l' activitat li donem el nom de “MÚRCIA 2024” perquè tenim intenció de conèixer aquestes terres i visitar algunes escoles d'escalada de la zona.



Fa un temps varem contactar amb en Paco Cerdà “Bonatti” per demanar-li informació de les millors escalades que podríem fer en alguna de les zones i la veritat que ens ha ajudat molt el seus coneixements.

Sortim com sempre ben aviat , el dissabte i marxem directes fins a Yecla. És la zona d'escalada de les tenim programades d'escalar que està en el camí de baixada abans d' arribar al apartament que hem llogat al poble de Fortuna.


Amb les indicacions tretes del Blog del “Bonatti” - ULTIMO LARGO- , no ens costa gaire localitzar el lloc on cal desviar-se de la carretera per anar fins el pàrquing, això si al primer intent ens el passem de llarg i cal recalcular-ho com el “Maps”.

Al pàrquing no hi ha els “ruscos” i podem aparcar sense problemes.

Des del pàrquing intuïm la zona d'escalada que es diu “Rincon del olvido” a la Magdalena, en aquesta zona ens ha recomanat dues vies però com volem arribar al apartament amb llum de dia decidim fer-ne sols una, la més propera al pàrquing, “ Diedro de los incredulos”.


La paret no és gaire agraïda , està tallada per alguna feixa però hi ha trams bonics i ben assegurats.

La via està situada en plena zona d'esportiva i és fàcil de localitzar perquè hi ha una pedra enganxada al peu de via amb el nom escrit.

La primera tirada es una placa ajaguda que poc a poc es posa dreta fins un punt on fa un petit desplom, superat aquest ja és fàcil fins la reunió. Trobarem cinc ponts de roca i quatre parabolts.


La segona tirada és bàsicament un canvi de reunió per una feixa, cal anar a la dreta fins arribar al peu d'un esperó que queda amagat darrera d'un altre més pronunciat que és per on puja la via “Diagonal Sur”. El nostre quasi no és veu fins que no has superat aquest primer. No hi ha reunió i nosaltres la hem muntat amb flotants just a sota el contrafort. També es pot muntar en un arbre pocs metres per sota.


La tercera tirada comença amb un tram potent, ben assegurat i molt vertical, la roca es molt bona i cal tibar de valent. Superat aquest tram la dificultat baixa fins la reunió que està a peus d'un diedre molt evident i cridaner que segurament va esser el motiu de la obertura de la via. En aquesta tirada trobarem tres ponts de roca i tres parabolts.


La quarta tirada és la millor de la via , segueix el diedre, unes vegades per la placa i d'altres pel diedre , sempre amb roca molt bona i acaba la via quan acaben les dificultats.

Una vegada al cim cal anar a la dreta per cercar un coll evident per on baixa la canal de descens.


A peu de paret ja veiem el pàrquing i entre pedreres i matolls arribarem sense problemes.

Ja hem fet el primer contacte amb la roca de Múrcia i la primera impressió és molt bona.

Ara directes al apartament per preparar la estada.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM...................................... Diedro de los Incredulos

APERTURISTES ................. Manolo Perez, Francisco Cerdá “Bonatti”

CORDADA ........................... Àngel Guillen, Lluís Gabernet, Josep Estruch

MATERIAL............................ 10 cintes, Joc de Camalots fins nº1

DIFICULTAT.......................... V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada