Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dissabte, 11 de maig del 2024

VIA EL SINSENTIDO DE LA VIDA AL TORRENT FONDO

 DIMECRES, 08 DE MAIG

Avui dimecres encara estic un xic cansat, però el Genis m'ha dit per sortir i no vull perdre l'oportunitat de sortir, tot i que cal fer una via sense gaire compromís.


De les opcions que plantegem sembla que és millor anar a Ponent ara que encara no fa gaire calor- d'aquí a pocs dies no podrem ni acostar-nos-hi-.

Proposo la idea de anar al Torrent Fondo on encara em queden algunes vies per fer i escollim anar a la via “El sinsentido de la vida” una via pràcticament equipada i curta.

L'aturada per esmorzar la fem a Sant Llorenç de Mongai pensant que hi hauran els companys que volen anar a la Formiguera, però ells han decidit aturar-se en un altre lloc i no coincidim.


Nosaltres a la nostra i després d'esmorzar aparquem al pàrquing sota el sector Disblia i marxem direcció la ferrada. No veiem ni rastre dels companys.

Arribem a peu de via i ens preparem amb el material, deixant la roba i motxilles a peu de via. Tenim clar que tornarem fent rapel per estalviar-nos la passejada per darrera per tornar.


El primer tram és de roca a controlar i un xic bruta però es deixa fer be fins que arribem sota un petit sostre que és on comencen les dificultats. Els primers moviments es deixen fer però després cal tibar de A0 per acabar de sortir de sota el sostre, després uns passatges d'adherència ens porten fins la reunió.


La segona tirada comença amb un tram d'adherència per anar a cercar un diedre, sembla facil però no ho és , segueix l'adherència i amb molt poques possibilitats d'assegurar-ho i un passatge més difícil per abastar la darrera assegurança abans d'entrar a la reunió.


La tercera tirada és més suau, surt de lña reunió per entrar sota un desplom amb uns forats molt bons per a posar flotants abans d'arribar a un parabolt que el veiem sota el sostre del desplom, és pot posar material però no ho hem fet, la graduació ho permet.

D'aquest primer parabolt de la tirada cal anar a l'esquerra per sortir del desplom i agafar una serie de plaques fins la reunió. Aquest tram no te la roca gaire bona, però es deixa fer i les assegurances ajuden a no patir gaire.


Ja hem liquidat la via , ara cerquem un rapel que veiem a la nostra dreta i amb dos ràpels tornem a peu de via.

Com que la calor comença a apretar, decidim deixar-ho,ja hem estirat els músculs i es millor anar a refrescar-nos per dins amb una bona cervesa.

Tornant pel camí veiem als companys que ja estan en plena feina a la Formiguera, els saludem i marxem a Balaguer per fer un bon àpat. Jornada complerta.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM......................................... El sinsentido de la vida

APETURISTES........................ Juan Carlos Roca, Sebastian Gonzalez

CORDADA............................... Guines Rodriguez, Josep Estruch

MATERIAL .............................. 12 cintes

DIFICULTAT............................. 6a/A0


P.D. Abans d'entrar a la primera reunió i penjat d'uns matolls hem trobat un “plumas” si algú mèn dona raó i vol recuperar-lo que envii un escrit al bolg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada