Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 22 d’octubre del 2024

VIA ALTA TENSIÓ AL MONESTIR DE MONTSERRAT

 DIMECRES, 16 D'OCTUBRE

Seguim amb els dies revolucionats i les amenaces de pluja, sembla que esperi els dimecres per a empitjorar .


Avui la meteo informa de pluges sobre el migdia, o sigui que no podem anar molt lluny ni complicar-nos amb una aproximació llarga. Decidim quedar-nos a Montserrat i com més propers al cotxe millor.

Quedem en trobar-nos al Bruc i decidir que fer . Finalment després d'esmorzar ens ajuntem el Visa, el Bere i jo que ens decantem per pujar al Monestir. El nostre objectiu la via “Alta tension” que tot i haver-la fet, ens permet una aproximació curta i un tram d'escalada sota un sostre que ens estalviara mullar-nos si plou abans d'acabar..


Pugem al Monestir on el dia està més rúfol que no pas a la vessant Sud, però estem decidits a estirar les cames i al menys farem una excursió.

Arribem a peu de paret i la boira ens envol calla per moments, per sort no fa fred i decidim començar.


Una primera tirada de diedre ben assegurat ens porta a una reunió sota el sostre, la tirada està assegurada amb ponts de roca, pitons i espits i tot i que la humitat es forta als primers metres, poc a poc va desapareixen i acabam sense notar-la.

La segona tirada es un flanqueig horitzontal per sota el sostre, assegurat per burins i espits. La reunió està just al acabar el flanqueig.


La tercera tirada comença amb uns passatges finets per arribar al primer parabolt, entre mig hi ha un burí vell i després per roca a voltes a controlar fins el cim de l'agulla.

Una vegada dalt cal fer un tram descompost fins baixar per darrera on trobarem una corda per anar a la dreta fins el final de la via del “Cargolet” on hi ha un rapel que amb 60 metres ens deixa a peu de via.


Avui ha estat una escalada molt curta, però el temps no ens ha donat cap opció.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.............................................Alta Tensió

APERTURISTES ........................ Marcel Millet

CORDADA................................... Visa, J. Berenguer, J. Estruch

MATERIAL................................... 12 cintes

DIFICULTAT ................................ V+/A0


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada