DIJOUS, 12 DE
DESEMBRE
Avui hem quedat aviat
amb l’Isabel tot i que tenim intenció de quedar-nos per Montserrat, per tema
d’horaris, però veient el temps que fa fora al carrer decidim allargar la
sobretaula.
Tot i així al sortir
encara fa molt vent i una sensació de fred molt forta.
Decidim que lo millor
serà quedar-nos per la zona baixa i arrecerada del vent.
L’ Isabel proposa una
via dels germans Massó, "Raó de ser ", que ella ja ha fet i va agradar-li , i tot i ser curta pot
emplenar-nos el dia.
L’aproximació , pel
camí dels francesos es fa bé, tot i estar el camí força erosionat i abans de fer les pujades fortes,
ja ens desviem per anar a cercar el peu de via.
No hi ha camí definit
tan sols seguir un rastre de senglar amb direcció a la paret.
La primera tirada
comença suau i a protegir fins trobar un pitó en un canvi d’aresta que és
on hi ha el pas més difícil de la via,
la roca, molt bona i vertical i les assegurances justes. És una tirada per a
gaudir-la.
La segona tirada, va
tota ella de flanqueig a la dreta, està assegurada amb un pont de roca , un
pitó i un espit, (l’Isabel creu que ha volat un pitó) per trobar-li una
pega,(que no la té), hi faltaria una assegurança a la placa d’entrada a la
reunió perquè tot i no ser difícil una caiguda
t’envia al hospital segur, ja que la darrera assegurança esta a l’altre
paret. La reunió també l’he trobat pobre, tot i ser un arbre ben arrelat.
La tercera tirada
supera un díedre per la seva paret dreta fins que aquest es posa molt vertical
i amb roca dolenta, aleshores trobarem un pitó que assenyala el començament
d’un flanqueig a l’esquerra per la placa fins a sortir a l’aresta cimera i fer
reunió en uns arbres.
Teòricament aquí
s’acaba la via però cal anar a cercar el ràpel en un pi que hi ha uns vint
metres més enllà i carenejar per una cornisa amb no gaire bona roca ,
(nosaltres hem carenejat encordats).
D’aquí al terra , un
ràpel de trenta metres ens deixa a prop del peu de via.
Mentre fèiem la via,
esbrinàvem la possibilitat de allargar el dia amb una nova escalada, però el
vent gelat que ens ha rebut a la carena ens ha fet repensar-ho.
Hi ha més dies que
llonganisses per sortir a escalar i
decidim anar a fer la cervesa al Bruc.
J. ESTRUCH
Una via que malgrat el seu grau, et fa escalar atent, d'aquelles vietes ben trobades dels germans Masó.
ResponElimina