Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dijous, 20 d’octubre del 2022

INTEGRAL PILAR MARTINEZ

 DISSABTE, 15 D'OCTUBRE

El dijous passat en Ramon va deixar al cotxe una jaqueta i cal tornar-la per aixó hem quedat en trobar-nos a Ca l'Anna per esmorzar i veure'ns.


Avui com sempre que puc pujo a esmorzar i veure als companys, aquesta vegada amb una petita diferencia, pujo amb l'inteció de fer una escalada per la zona si trobo company.

Al bar ens trobem els de sempre , i en Ramon i el Cesar s, apunten per fer una matinal.. Ara tan sols resta escollir l'escalada.


Finalment ens decidim per anar a la zona de gorros i mes concretament a la vessant Sud per fer la via Integral Pilar Martinez, una via sense prtencions , ben assegurada i solitaria.

Arribats al cami de gorros trobem a dos companys que s'estan preparant per escalar, però van a una zona diferent de la nostre.


Arribem a peus del Gorro frigi i ens toca pujar la canal que cada dia esta en pitxors condicions, una vegada dalt cal baixar per l'altre vessant fins arribar a l'ermita de Sant Marti. Superada aquesta cal seguir baixant fins a trobar la part mes baixa de la paret, lloc on comença la via.

Per no baixar més ens saltem aquesta primera tirada que ja vaig fer fa poc al fer la Gede.


Nosaltres agafem la vira que surt a l'altura de l'ermita i flanquegem a l'esquerra fins a trobar una reunió, despres de saltar-nos una altre que es la de la Gede. Més a l'esquerra encara trobariem una tercera que es de la via Pink Floyd.

La via esta be assegurada i tan sols cal portar cintes, amb una roca de primera superarem el gran mur fins arribar a creuar-nos amb el diedre que flanqueja la paret per la seva dreta i recorregut de la Gede.


Una vegada superat el diedre la via va descaradament a l'esquerra per acabar sortint per uns diedres que també aprofiten les via Pere Navalon i La Gavina.

Una vegada dalt, en dos rapels tornem al collet i de retorn a casa.


Sempre es un plaer tornar a escalar amb companys amb qui no coincideixo gaire.


J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM...................................... Integral Pìlar Martinez

APERTURISTES.................. ????

COMPANYS DE CORDA ..... Ramon Barcelo i Cesar Comas

MATERIAL............................. 10 cintes

DIFICULTAT ........................ V+ (un pas)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada