Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

diumenge, 16 d’abril del 2023

MALATS DE ROCA + ESPORTIVA

 DISSABTE, 15 D'ABRIL DE 2023

Aquesta setmana amb el esmorzar del divendres fem quasi quorum, han vingut companys que normalment no poden venir.


De les converses que van sorgint, el Josep diu que vols sortir a provar-se. Es una bona oportunitat per a tornar a compartir corda amb un company amb que he tingut moltes aventures al llarg de molts anys i que ultimament no coincidim.

Dit i fet, començo a buscar el lloc més addient per al retrobament i que torni a tenir bones sensacions amb la roca. Aquest lloc no pot ser d'altre que les parets de Coll Riog a Gombren. (les parets tenen tots els ingredients per a fer-nos passar una matinal divertida, poca aproximació, retorn comode, ben assegurades i molt bona roca).


De les opcions que li porto , decideix escollir la via “Malalts de roca”, que jo ja he fet més d'una vegada però que es ideal per a l'obectiu que portem avui.

Finalment de tots els que som, tan sols ens animem a sortir nosaltres dos.

Sortim amb tranquil·litat a les vuit del mati i ens aturem a Ripoll per esmorzar, no tenim cap presa, despres directes fins el parquing on tan sols hi ha una furgoneta i un altre cotxe que arriba darrera nostre.


Sembla que tindrem sort amb l'eleccio de la via perquè els companys de la furgoneta ja els veiem a la segona tirada de la via “Dersu Uzala” i els nouvinguts van a la “ Ullets d'esmeralda”

Arribem a peu de via i el Josep per no perdre les bones costums es demana la primera tirada, (és una mania que portem arrosegant des de sempre,.... ell vol començar les vies, despres toqui el que toqui i amunt !!!).


La primera tirada és la més suau i una bona pedra de toc per a veure sensacions. Se la treu sense problemes i tan sols nota molesties al braç, bona senyal.

La segona em toca a mi i faig reunió a l'aresta per poguer veure'l.
La tercera es un canvi de reunió, però com que ja comença a veure's les orelles decideix seguir ell obrint via en la següent tirada, una tirada de canaletes i un tram més finet per entrar a la reunió.


La seguent em toca a mi i faig reunió en acabar el diedre, sense allargar la tirada finsa sota la darrera tirada.

Una vegada tots dos a la reunió, surt ell per fer el canvi de reunió i ja comença a barrinar de fer ell la darrera tirada.

A la reunió de la darrera tirada ja no te cap dubte, vol fer-la ell, i sense miraments comença a enfilar-se, el primer tram més ajagut però un xic fred perquè no hi toca el Sol i despres el diedre/bavaresa final que es treu sense problemes.


Una vegada al cim, fem el rapel de baixada i agafem el cami al parquing però jo encara he quedat amb un xic de ganes d'escalar més, ell diu que ja en te prou per avui, (no vol forçar la maquina).

Li proposo que m'asseguri i anem a fer les vies d'esportiva que hi ha a sota, son tres vies que no he fet i que em serviran per matar el cuquet.


Son tres vies d'uns trenta metres cada una, la “Pitufina”, “Gargamel i “Barrufets” , vies com totes les de la zona , ben assegurades i amb una dificultat assequible.

Acabades les tres tirades ja em dono per satisfet i marxem a Ripoll per fer un bon apat per acabar d'arrodonir la sortida.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM.................................................... Malalts de roca

APERTURISTES ................................ J. Baraldes i T. Alarcón

COMPANYS DE CORDA .................... Josep (VISA)

MATERIAL ........................................... 10 cintes

DIFICULTAT......................................... V+


DADES DE LA VIA

NOM .................................................... “Pitufina”, “Gargamel” i “ Barrufets”

APERTURISTES ................................ S. Sanz, J. Aregall i T. Vilaseca

COMPANYS DE CORDA .................. Josep (VISA)

MATERIAL.......................................... 10 cintes

DIFICULTAT........................................ V, V, V+

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada