Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

dimarts, 6 de febrer del 2024

MATINAL AL SANTUARI DE CORBERA

 DIMECRES, 31 DE GENER

Després d' algunes setmanes de retard el Visa vol tornar a tocar roca tot i estar encara convalescent, però sense forçar gaire la maquina, per tant busquem un lloc amb poca aproximació, assegurat i amb fàcil retorn per si les coses no surten be.


Darrerament s'ha posat de moda la nova zona que estan equipant per sota del Santuari de Corbera al Berguedà i decidim seguir la corrent de la majoria i fer-li una visita.

Avui som quatre, o sigui que podrem fer dues cordades.


La primera aturada la fem al Rosal per esmorzar i esperar que el Sol escalfi la paret i després fem una volta per la paret d'esqueis i li ensenyem els diferents sectors que hi ha , (ell no ha visitat mai la zona).

Finalment baixem fins els plans on ja hi ha un cotxe que crec reconèixer, son en Baraldés i en Panyella que estan preparant una nova linea.


A la reunió del cim de la paret veiem motxilles i una corda fixe on son els companys treballant. Nosaltres anem fins l'esperó de ponent per muntar la instal·lació de rapel per no molestar-los

Nosaltres anirem a les vies de més a ponent, la del Diedre i l'aresta Espinalbet. Uns faran una via i els altres l'altre per després fer canvis.


El Visa i jo comencem per la via del Diedre que es la que va més a ponent.

La via encara està un xic “tendra” i en el primer tram hi ha terra a les presses però una vegada entrem al diedre ja no trobem terra i si un diedre bonic i ben assegurat amb parabolts, en sortir del diedre trobem una reunió que es comparteix amb la via que puja per l'altre costat de l'agulla adossada, la “aresta Espinalbet”. Nosaltres no fem la reunió i seguim pel fil de l'aresta fins la reunió on tenim la corda fixe lligada.

Un nou rapel ens deixa altre vegada a peu de vies, ara li toca el torn a la “Aresta d'Espinalbet”, que ens ha semblat també interessant, sobretot la primera tirada.


La segona , per no tornar a resseguir l'aresta hem agafat un xic més a la dreta per unes plaques que no son tan agraïdes com l'altre.

Teníem intenció de fer la tercera via oberta al sector, “la placa de la llum”, però una cordada que ha arribat mentre escalàvem s'ha avançat i l'estan fent. Com que cal baixar-la amb rapel per la mateixa via i no volem molestar-los. Deixem aquesta via per a una propera visita i marxem tranquil·lament a fer un bon dinar.

J. ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM....................................................... Via del Diedre

APERTURISTES ................................... J. Baraldés, F. Panyella

COMPANY DE CORDA ......................... Visa

MATERIAL............................................. 14 cintes

DIFICULTAT .......................................... V


DADES DE LA VIA

NOM....................................................... Via Aresta d'Espinalbet

APERTURISTES ................................... J. Baraldés, F. Panyella

COMPANY DE CORDA ......................... Visa

MATERIAL............................................. 14 cintes

DIFICULTAT .......................................... V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada