Els VISAS a principi dels anys 70´s

Els  VISAS  a  principi  dels  anys  70´s

divendres, 19 de juliol del 2024

VIES LLIMAC GROC I XILINDRIN A LA CARENA DEL DUMBO

 13 DE JULIOL DE 2024

Estem en plena Festa Major i l'únic que no pots fer aquests dies és..... dormir !!! i més si tens l'embalat dels concerts a pocs metres de casa.

Tenim música fins les quatre de la matinada !!!.


                                                    VIA  LLIMAC GROC

Però les bones costums no podem deixar-les i el dissabte és el dia de pujar a ca l'Anna per esmorzar i escalar , si encarta.

A les vuit ja soc al Bruc sense tenir cap objectiu i amb l'esperança que algun company no segui de vacances i vingui per escalar .

Finalment ens trobem els de sempre i algun company més que també s'apunta a la festa.

Com és preceptiu, comencen a sortir propostes de tota mena fins que finalment sembla concretar-se amb unes vies que no he fet i que s'adapten al dia d'avui, curtes i no gaire lluny.

A aquesta proposta ens hi apuntem tres, en Ramon Barceló, en Ramir Aparici i jo. La resta s'apunta a altres propostes.

Marxem fins el pàrquing de Can Massana on tindrem que deixar el cotxe. El nostre objectiu, unes vies que hi ha a la Carena del Dumbo en plena Regió d'Agulles. Aquí me'n adono que m'he deixat la maquina de fotos, caldrà fer servir el telèfon per a tenim algun record.

Ens aturem al refugi una estona per parlar amb la gent del refugi i marxem vers el nostre objectiu.

Remuntem la Canal Ample fins arribar a la pedra recolzada que assenyala la darrera pujada abans del Portell Estret i ens decantem a l'esquerra per un bosc que havia viscut millors èpoques, (ara està molt sec i amb molts arbres morts) ja som a peu de paret i localitzem les vies que hi ha.

La primera que trobem és la via “ Llimac Groc”, una via d'en Joan Portes i en Joan Miquel Dalmau, que fa pocs dies va deixar-nos (E.P.D.).


                                                         VIA XILINDRIN

A la dreta en tenim una altre via dels mateixos escaladors i si anem a l'esquerra de la roca trobarem dues vies del company Remi Bresco.

Com que tenim el material sota de la primera via, decidim començar per aquesta i anar fent fins que en tinguem prou.

La primera tirada de la via “Llimac Groc” comença amb un lleuger flanqueig ascendent a l'esquerra fins una petita vauma que salvem per l'esquerra i després seguir parabolts fins la reunió, la tirada te un 35 metres i trobarem vuit parabolts. La tirada es mantinguda entre el quart i cinquè grau, sense complicacions.


La segona tirada és mes curta i també menys mantinguda, poc a poc va perdent verticalitat i trobarem la reunió just al final de la roca més compacta. La reunió està equipada amb parabolts i te un maillon per baixar al terra amb un sol ràpel, trobarem tres parabaolts en el recorregut.

Ara ens decantem per anar a fer una de les vies del Remi, i ens decantem per la via “Xilindrin”.

Aquesta via no te res a veure amb l'anterior, presenta una escalada amb menys assegurances i on cal anar concentrat durant tot el recorregut.


Nosaltres no hem vis el primer espit ( el tercer de cordada , si que l'ha trobat) i en lloc de pujar els primers metres en lleugera diagonal a la dreta des de la canal, hem començat per la via “Nexus” per aprofitar la primera assegurança i després per sobre d'un petit desplom hem flanquejat horitzontalment a la dreta per trobar el que seria el segon espit de la via, per sobre i abans de trobar la reunió encara hem trobat un tercer espit i el forat on posar un Camalot del 0,75 poc abans d'entrar a la reunió.

Mentre pugen els companys ens envolten les boires i un petit ruixat ho ha deixat tot mullat

La segona tirada és un xic més suau, però exposada, trobarem un espit al poc de sortir de la reunió i per sobre res més. En el tram més vertical hem posat un Camalot nº1 en un forat i hem llaçat un merlet.


Superat el tram vertical ens hem decantat a la dreta fins a trobar la reunió de la via “Llimac Groc” per tornar a baixar amb un ràpel.

El ràpel el fem envoltats d'una boira humida que ens condiciona la possibilitat de fer una altre via.

Decidim que per avui ja en tenim prou, cercàvem ombra i hem acabat mullats, però a Ca l' Anna m'espera una bona cervesa abans de tornar a la Festa Major.

JOSEP ESTRUCH


DADES DE LA VIA

NOM........................................ Llimac Groc

APERTURISTES .................... Joan Portes, Joan Miquel Dalmau

CORDADA.............................. Ramir Aparici, Ramon Barcelo, Josep Estruch

MATERIAL ............................... 8 cintes

DIFICULTAT............................. V


DADES DE LA VIA

NOM........................................ Xilindrin

APERTURISTES .................... Remi Bresco

CORDADA.............................. Ramir Aparici, Ramon Barcelo, Josep Estruch

MATERIAL ............................... 5 cintes, Camalots nº 0,75 i 1

DIFICULTAT............................. V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada